Viitorul locului de munca: crearea de medii de lucru flexible

space management

28 Aprilie, 2021

Flexibilitatea mediilor de lucru a cunoscut o crestere importanta, in special in ultimul an, pe masura ce miliarde de oameni si-au schimbat modul de lucru. Intrucat atat de multe companii s-au adaptat si au adoptat munca la distanta, nu ne surprinde sa constatam ca locurile de munca flexibile si solutiile de rezervare a birourilor devin mai solicitate ca niciodata, pe masura ce ne intoarcem la normalitate post-coronavirus.

Munca la distanta si spatiile de lucru in comun nu sunt un fenomen nou, dar cu atat de multi oameni care profita de beneficiile muncii de acasa, viitorul muncii va arata foarte diferit de cum arata in 2019. Asadar, cum va arata acest viitor?

Cum arata astazi un loc de munca obisnuit?

Deoarece atat de multe joburi au trecut recent la munca la distanta, companiile au adoptat optiuni de lucru flexibile. Un sondaj efectuat in randul a 127 de profesionisti din domeniile financiar, imobiliar, resurse umane si juridice a constatat ca 47% dintre angajatori intentioneaza sa-si lase angajatii sa lucreze cu norma intreaga de la distanta, 43% intentioneaza sa ofere zile flexibile si 42% intentioneaza sa acorde un program de lucru flexibil dupa pandemie.

Aceasta schimbare drastica a mediului de lucru i-a determinat pe multi sa isi reevalueze prioritatile, fie ca doresc mai multa libertate de a lucra de acasa, fie ca vor sa petreaca mai mult timp cu familia si mai putin timp pe drum spre birou. Si nu doar angajatii ar beneficia de aceasta flexibilitate. 27% dintre angajati spun ca optiunea de a lucra de la distanta este atat de importanta pentru ei incat ar fi dispusi sa accepte o scadere salariala de 10% pana la 20% pentru a beneficia de acest lucru. Acelasi sondaj a aratat ca 81% dintre respondenti ar fi mai loiali angajatorului lor daca acesta le-ar oferi un plan de lucru flexibil. Si asta ca sa nu mai vorbim de economiile pe care le presupune reducerea contractelor de inchiriere de birouri pe termen lung.

 

 

Care sunt avantajele lucrului de la distanta si hibrid?

Spatiile de lucru flexibile devin din ce in ce mai comune - mai degraba decat sa cheltuiasca mii de euro lunar pe chiria pentru un spatiu de birouri permanente, companiile pot inchiria birouri in locatii primare prin intermediul solutiilor de rezervare de birouri, oferindu-le angajatilor optiuni flexibile si pastrand in acelasi timp avantajele de a oferi personalului posibilitatea de a lucra in acelasi spatiu. O astfel de solutie reduce enorm cheltuielile generale, oferind in acelasi timp angajatilor si clientilor un spatiu profesional in care sa se intalneasca in persoana.

Oferind angajatilor optiunea de a lucra de acasa cu norma intreaga sau cu jumatate de norma, contribuie, de asemenea, la un nivel ridicat de productivitate atunci cand acestia chiar vin la birou. Angajatii carora li se permite sa lucreze de la distanta cateva zile pe saptamana vin la serviciu mai revigorati si chiar mai odihniti. Sunt multe de spus despre beneficiile acelei jumatate de ora in plus petrecuta in pat atunci cand in mod normal ai fi intr-un mijloc de transport in comun aglomerat!

Oferind angajatilor posibilitatea sa-si aleaga birourile contribuie, de asemenea, si la cresterea satisfactiei acestora. Cu o imagine de ansamblu clara a spatiului de lucru si a echipamentelor necesare, angajatii pot avea un cuvant de spus cu privire la locul de munca. Acest lucru creeaza un sentiment pozitiv de control si alegere, mai degraba decat a impune ca activitatea sa se desfasoare intr-un anumit spatiu si intr-un mod specific.

 

Un mediu de lucru flexibil

Ca antreprenor sau manager, poate fi extrem de benefic sa creezi un mediu de lucru dinamic. Daca te preocupa sanatatea mintala, satisfactia muncii si productivitatea angajatilor tai, probabil ca esti interesat si de flexibilitate in general. Angajatorii care ofera optiuni de lucru flexibile au acum posibilitatea de a oferi flexibilitate si la nivelul statiilor de lucru.

Solutia noastra de rezervare birouri permite imbinarea spatiilor de lucru in comun cu cele permanente, oferind tot ce este mai bun din acest mix. Cu roomio, poti optimiza gestionarea spatiului, fara a mai risipi bugetul pe birouri pe care nu le utilizezi. Cu instrumentele noastre inteligente, poti analiza daca toate birourile tale sunt utilizate, daca poti reduce capacitatea sau daca ai nevoie sa-ti maresti numarul de birouri disponibile.

Dorim sa te ajutam sa profiti la maximum de spatiul de birouri si sa creezi un mediu de lucru satisfacator si confortabil pentru intreaga echipa. Aplicatia noastra permite ezervarea de birouri cu optiuni de filtrare avansata, bazata pe preferintele personale, cum ar fi tipul de iluminat, pozitionarea, monitoare calibrate sau scaune specifice - poti chiar sa afisezi o prezentare generala a aspectului camerei, astfel incat sa poti optimiza fiecare aspect al spatiului de lucru pentru angajatii tai. Organizeaza lucrul in echipa, in spatii comune si intalnirile in salile de conferinte - iti oferim intr-adevar ce e mai bun in materie de flexibilitate la locul de munca.

Un spatiu de lucru bine organizat inseamna munca mai eficienta, angajati mai productivi si un nivel general de confort mai ridicat. Pentru mai multe informatii despre modul in care solutia noastra de rezervare birouri iti poate ajuta afacerea sa adopte definitiv lucrul hibrid, contacteaza-ne pentru a programa o prima intalnire cat mai curand.