Marian Simpetru despre reconfigurarea birourilor, pentru panorama.ro

Marian Simpetru a impartasit beneficiile implementarii unei solutii de reconfigurare a spatiilor de birouri prin instrumente digitale.

roomio, panorama.ro

8 Aprilie, 2022

Reconfigurarea birourilor cu roomio

Compania de software eSolutions a gandit inca din 2015 o platforma pentru rezervarea salilor de sedinte. In pandemie, solutia lor s-a dovedit a fi extrem de utila, in primul rand pentru nevoile proprii. O parte dintre angajatii companiei voiau sa vina la birou asa ca au reconfigurat solutia de booking digital al birourilor. 

Cu alte cuvinte, compania avea posibilitatea sa organizeze spatiul de o asa maniera incat sa respecte masurile privind distantarea si numarul de persoane dintr-un birou. Totodata, avea in timp real vizibilitate asupra oamenilor care veneau la birou, pentru o mai buna trasabilitate in eventualitatea aparitiei unor cazuri de Covid.

„Practic, o reconfigurare a spatiilor de birouri de tip nou, prin instrumente digitale”, a explicat Marian Simpetru, managing partner eSolutions. 

In timp, s-a dovedit o solutie buna si pentru alte companii, mai mari. „Sa facem un exercitiu de imaginatie. Eu, angajat, imi doresc acelasi birou a la long, cu ‘n’ prize, la geam, cu plante etc. Si imi fac rezervare in aplicatie pe urmatoarele doua saptamani, cu periodicitatea dorita si vad disponibilitatea locului dorit. Angajatorul meu vede cati oameni vin fizic in urmatoarea perioada la nivel de companie. E un exemplu, se pot face multe tipuri de configurari in platforma, iar pentru o companie cu sute de angajati si multe spatii sau open spaces este o simplificare semnificativa a activitatii”, explica Marian Simpetru.

Citeste articolul in intregime pe panorama.ro.